Hoe word ik leerkracht / docent?

Marcelien Unema
Intern begeleider Sterrenschool Het Universum

“Ik wil het beste uit de kinderen halen; hen laten stralen!”

Als je niet alleen het beste uit kinderen maar ook uit jezelf wilt halen

Stel dat je in het onderwijs wilt gaan werken. Omdat je je wilt ontwikkelen tot die ene leerkracht / docent die het verschil maakt in het leven van jouw (jonge) leerlingen. Bij de Almeerse Scholen Groep maken we graag werk van jouw ambitie en talent.

De Almeerse Scholen Groep heeft een samenwerkingsverband met Hogeschool Windesheim in Almere. Veel van de studenten die een lerarenopleiding volgen, kiezen één van onze scholen om daar hun stage te volbrengen en zijn bij het positief afronden van de opleiding verzekerd van een baan bij ASG.

Basisonderwijs

Heb je belangstelling voor het basisonderwijs dan zijn er de volgende opleidingsroutes.

Lerarenopleiding Basisonderwijs (pabo)
Bij de pabo krijg je gedurende 4 jaar (voltijd) les in alle schoolvakken en pedagogiek. Je doet jouw stage in het basisonderwijs en in het derde jaar kies je voor een minor met het uitstroomprofiel ‘jong kind’ of ‘ouder kind’. Klik hier voor meer informatie.

Lerarenopleiding Basisonderwijs (pabo) deeltijd
De deeltijdpabo is zo opgezet dat je naast je werk volop de ruimte krijgt om alle kennis en kunde op te doen die je straks voor de klas nodig hebt. Heb je een mbo-diploma niveau 4, havo of vwo diploma, kijk dan hier voor meer informatie.

Voortgezet onderwijs

Heb je juist belangstelling voor het voortgezet onderwijs dan bieden we je de volgende mogelijkheid.

De Almeerse Academische Opleidingsschool (AAOS)
De AAOS is een geaccrediteerde opleidingsschool. Binnen de AAOS werken acht scholen voor voortgezet onderwijs samen met de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Utrecht en de Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO, UvA) aan het opleiden van studenten. De scholen zijn: Arte College, Buitenhout College, De Meergronden, Echnaton, Helen ParkhurstMontessori Lyceum FlevolandOostvaarderscollegePro Almere.

Binnen de AAOS richt men zich op het begeleiden en opleiden van studenten; daarnaast wordt ook gewerkt aan de professionalisering van docenten in de organisatie. Elke school heeft een uniek accent, zodat studenten kunnen kiezen voor een omgeving die het beste past. Er zijn stageplekken voor alle vakken en alle jaren. Tevens worden verschillende workshops en activiteiten aangeboden, waarmee studenten meer grip krijgen op hun toekomstig werkveld.
Stagelopen binnen de AAOS vraagt een actieve, onderzoekende en reflectieve houding van studenten.
Ben je geïnteresseerd, stuur een mail naar AAOS@asg.nl met de volgende gegevens: je CV, je motivatiebrief voor de school van je keuze en het sollicitatieformulier.

Lerarenopleiding via zij-instroom
Heb je een hbo of wo opleiding, werk je al als leraar op een school en wil jij graag in maximaal twee jaar je tweedegraads lesbevoegdheid halen voor een vak? Dan is de lerarenopleiding via zij-instroom geschikt voor jou. Klik hier voor meer informatie.

Als je op een andere lerarenopleiding je opleiding volgt neem dan gerust contact met ons op via AAOS@asg.nl zodat we samen jouw mogelijkheden kunnen bespreken.

Nog geen keuze kunnen maken?

Mocht je nog geen keuze kunnen maken tussen het basis of voortgezet onderwijs dan kun je kiezen voor het Teachers College.

Teachers College
Kies voor het Teachers College als jij op een innovatieve en creatieve manier vorm wilt geven aan basis- en voortgezet onderwijs. Vanaf de start doe je ervaring op in zowel het basis- als in het voortgezet onderwijs.
Het Teachers College is een variant van de lerarenopleidingen basisonderwijs (pabo) en voortgezet onderwijs en wijkt qua opzet af van overige bachelors. Anders dan bij de pabo en de lerarenopleidingen voor voortgezet onderwijs kies je niet meteen voor een schoolvak in het middelbaar onderwijs óf voor de basisschool. Klik hier voor meer informatie.

Contact
Almeerse Scholen Groep
Randstad 20-31
1314 BC Almere
werkenbijasg@asg.nl

deel deze pagina

logo_klein