Hoe word ik leerkracht / docent?

Jennifer Bijzet
Leerkracht Het Avontuur

“Ik wil het beste uit de kinderen halen; hen laten stralen!”

Als je niet alleen het beste uit kinderen maar ook uit jezelf wilt halen

Stel dat je in het onderwijs wilt gaan werken. Omdat je je wilt ontwikkelen tot die ene leerkracht/docent die het verschil maakt in het leven van jouw (jonge) leerlingen. Bij de Almeerse Scholen Groep maken we graag werk van jouw ambitie en talent.

De Almeerse Scholen Groep heeft een samenwerkingsverband met Hogeschool Windesheim in Almere. Veel van de studenten die een lerarenopleiding volgen, kiezen één van onze scholen om daar stage te lopen en zijn bij het afronden van de opleiding verzekerd van een baan bij ASG.

Basisonderwijs

Heb je belangstelling voor het basisonderwijs, en heb je een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan mag je na mogelijke toelatingstoetsen de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) volgen. Dat kan in voltijd of in deeltijd. Kijk hier voor meer informatie.

Voortgezet onderwijs

Heb je juist belangstelling voor het voortgezet onderwijs dan bieden we je de mogelijkheid om via de Almeerse Academische Opleidingsschool (AAOS) in te stromen, of met de lerarenopleiding via zij-instroom.

De Almeerse Academische Opleidingsschool (AAOS)
De AAOS is een geaccrediteerde opleidingsschool. Binnen de AAOS werken acht ASG-scholen voor voortgezet onderwijs in Almere samen met de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Windesheim Zwolle, Hogeschool Utrecht en de Interfacultaire Lerarenopleiding (ILO) van de UvA en de lerarenopleiding van de VU aan het opleiden, begeleiden van studenten en aan de professionalisering van docenten in de ASG-scholen. De nauwe samenwerking tussen de verschillende opleidingsinstituten en de VO-scholen zorgt voor een versteviging tussen theorie en praktijk. Uitgangspunt voor de AAOS is het gezamenlijk vergroten van kennis over onderwijs, het versterken van pedagogische en didactische vaardigheden, de begeleiding van leerlingen en dus het verbeteren van de prestaties van elke leerling. Leren van en met elkaar.

Het betreft de volgende 8 ASG vo-scholen (Arte College, Buitenhout College, De Meergronden, Echnaton, Helen ParkhurstMontessori Lyceum FlevolandOostvaarders CollegePro Almere)

Ben je student aan één van de bovengenoemde lerarenopleidingen van de AAOS en wil je stage lopen bij een vo-school van ASG? Kijk dan op onze AAOS site voor meer informatie. En over hoe je je kunt aanmelden.

Lerarenopleiding via zij-instroom
Heb je een hbo- of wo-diploma, werk je al als leraar op een school en wil jij graag in maximaal twee jaar je tweedegraads lesbevoegdheid halen voor een specifiek vak? Dan is de lerarenopleiding via zij-instroom wellicht geschikt voor jou. Meer informatie over de zij-instroom route vind je hier.

Volg je op dit moment op een andere school je lerarenopleiding en wil je profiteren van de extra’s die ASG je kan bieden tijdens je studie? Neem dan gerust contact met ons op via mobiliteit@asg.nl. Samen kunnen we kijken wat we elkaar kunnen bieden.

Nog geen keuze kunnen maken?

Basisonderwijs of voorgezet onderwijs? Kies voor de toekomst! Mocht je nog geen keuze kunnen maken tussen het basis of voortgezet onderwijs, dan kun je kiezen voor het Teachers College.

Teachers College
Kies voor het Teachers College als jij op een innovatieve en creatieve manier vorm wilt geven aan basis- en voortgezet onderwijs. Vanaf de start doe je ervaring op in zowel het basis- als in het voortgezet onderwijs.
Het Teachers College is een variant van de lerarenopleidingen basisonderwijs (pabo) en voortgezet onderwijs en wijkt qua opzet af van overige bachelors. Anders dan bij de pabo en de lerarenopleidingen voor voortgezet onderwijs kies je niet meteen voor een schoolvak in het middelbaar onderwijs óf voor de basisschool. Klik hier voor meer informatie.